Slovenský trh mobilných platieb sa dočkal významnej inovácie. Odteraz majú klienti Tatra banky možnosť využívať nový platobný systém BLIK, ktorý je známy svojou jednoduchosťou, rýchlosťou a bezpečnosťou. Ako prví na Slovensku môžu klienti tejto banky realizovať cez mobilnú aplikáciu VIAMO rýchle a bezpečné online platby prostredníctvom šesťmiestneho kódu.

Systém BLIK bol pôvodne vyvinutý a úspešne implementovaný v Poľsku, kde sa stal lídrom v bezhotovostných platbách. Teraz tento moderný platobný systém prichádza aj na slovenský trh. BLIK funguje v rámci mobilných aplikácií bánk a zaručuje najvyššiu úroveň bezpečnosti transakcií.

Prostredníctvom partnerstva so spoločnosťou PayU, ktorá je popredným poskytovateľom online platobných služieb v strednej a východnej Európe, sú prvé internetové obchody na Slovensku pripravené prijať BLIK ako platobnú metódu.

BLIK

„Spolupráca s BLIK na poľskom trhu už roky prináša vynikajúce výsledky, a preto nás teší, že môžeme pokračovať v tomto partnerstve aj na Slovensku a podporovať rozvoj miestneho e-commerce,“ vyjadril sa Martin Prunner, Country Manager pre Česko, Slovensko a Maďarsko v spoločnosti PayU.

Používatelia aplikácie Tatra banka VIAMO môžu teraz pri online nákupoch jednoducho vygenerovať jednorazový šesťmiestny kód, ktorý zadajú na platobnej stránke e-shopu. Potom stačí potvrdiť transakciu v aplikácii PIN kódom a platba je hotová. Tento spôsob prináša pohodlie a bezpečnosť v každej transakcii.

Tatra banka sa stala prvou slovenskou bankou, ktorá podpísala dohodu s BLIK a začala s jeho implementáciou už v roku 2023. Po úspešnom zlúčení BLIK so slovenskou platobnou platformou VIAMO je teraz táto inovatívna služba dostupná všetkým jej klientom.

„Za posledných desať rokov dosiahol BLIK na poľskom trhu obrovský úspech a získal si dôveru miliónov používateľov. Som presvedčený, že toto platobné riešenie nadchne aj Slovákov, ktorí ocenia pohodlie, rýchlosť a bezpečnosť platieb v internetových obchodoch. Intenzívne pracujeme aj na implementáciách v ďalších bankách,“ povedal Lubo Požgay, CEO BLIK SK.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú