Používatelia iPhonov sa majú na čo tešiť. Podľa správ, ktoré mali uniknúť priamo z továrne vyrábajúcej telefóny s nahryznutým jabĺčkom, sa kapacita batérií u tohtoročných modelov zvýši o 12,2 až 18,2 %. Zväčšovanie batérie sa má navyše týkať každého jedného modelu, informuje čínsky portál ITHome.

Najväčšieho zväčšenia batérie sa dočká najlacnejší iPhone 15, ktorý oproti iPhonu 14 narastie z 3279 na 3877 mAh. Pri jeho väčšom bratovi iPhone 15 Plus sa dočkáme nárastu zo 4325 na 4912 mAh.

Zväčšovanie batérií sa týka aj modelov Pro, pričom iPhone 15 Pro oproti iPhonu 14 Pro narastie z 3200 na 3650 mAh. Najdrahší iPhone 15 Pro Max sa dočká nárastu zo 4323 mAh pri minuloročnom modeli na 4852 mAh. Po novom budú teda mať drahšie Pro modely oproti lacnejším ešte menšiu batériu než doteraz.

Nárastu batérií sa dočkali aj niektoré minuloročné modely, no určite nebol takto markantný. Zároveň sme napríklad pri iPhone 14 Pro Max videli drobný pokles kapacity. Portál MacRumors upozorňuje, že zdroj informácií zatiaľ nemá vybudovanú reputáciu a treba ich brať s nadhľadom.

Na druhú stranu by zväčšenie batérií dávalo zmysel vzhľadom na to, že tohtoročné iPhony majú byť o niečo hrubšie. Okrem toho by sme sa mali dočkať nového procesora A17 Bionic, ktorý bude TSMC vyrábať novým 3 nm procesom. Vďaka tomu majú byť nové čipy ešte energeticky efektívnejšie, čo by v kombinácií so zväčšenými batériami mohlo výrazne predĺžiť výdrž na jedno nabitie.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú