Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Apple včera vydal nové aktualizácie pre svoje iPhony, iPady, notebooky, počítače, TV box, HomePod a hodinky Apple Watch. Opravil v nich viacero nedostatkov, no zároveň priniesol aj nové vylepšenia. Medzi najväčšie novinky v iOS 13.6 patrí digitálny kľúč od auta, vylepšená aplikácia Zdravie a správa aktualizácií, informuje MacRumors.

Podpora pre digitálny kľúč sa dostala okrem podporovaných iPhonov aj do novej verzie systému watchOS 6.2.8 pre hodinky Apple Watch 5. Vďaka nej tak budú môcť majitelia vybraných vozidiel odomknúť auto len pomocou hodiniek alebo smartfónu, avšak funkciu musia implementovať ešte aj výrobcovia automobilov.

Aktuálne má Apple dohodu najmä s BMW, časom však pribudnú ďalšie automobilky, informuje Apple Insider. Apple vytvoril aj energetickú rezervu, ktorá umožní odomknúť auto iPhonom až 5 hodín po jeho vybití.

Aplikácia Zdravie dostala novú kategóriu Symptómy, v ktorej môžu používatelia zaznamenávať rôzne zdravotné problémy a ťažkosti. Následne si údaje môže pozrieť lekár. Apple vylepšil aj správu aktualizácií pre iPhony. V nastaveniach tak je na výber aj automatické sťahovanie a automatická inštalácia najnovších updatov. Okrem týchto noviniek pribudlo viacero opráv doterajších chýb.

Zdroj: MacRumors, Apple Insider

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú