Intel predstavil nové procesory 10. generácie zo série H. Tieto beštie určené pre výkonné a herné laptopy budú schopné prekročiť taktovaciu hranicu 5 GHz, pričom najvýkonnejší variant ponúkne takt až na úrovni 5,3 GHz.

Ako informuje portál Engadget, Intel predstavil nové procesory 10. generácie zo série H. Táto séria je predovšetkým určená pre výkonné a herné notebooky, ktoré sú zamerané skôr na výkon ako výdrž batérie. Intel však pri predstavení týchto beštií splnil sľub, ktorý dal ešte na konferencii CES – nové procesory budú schopné prekročiť taktovaciu frekvenciu 5 GHz.

Dobrou správou je však fakt, že pre 5 GHz takt nebude potrebné kupovať najvýkonnejší variant Core i9, pretože pri turbo-booste na jedno jadro ho dosiahne už Core i7-10750H. Naopak, spomínaný najvýkonnejší procesor Core i9-10980HK bude schopný dosiahnuť takt pri turbo-booste na jedno jadro až 5,3 GHz. Táto novinka by tak mala byť pri hraní hry Red Dead Redemption 2 rýchlejšia o 54 % v porovnaní s 3 ročným procesorom Core i7-7820HK.

Zdroj: Engadget

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú