Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Jednou zo vstavaných funkcionalít Windows 10 je aj bezproblémové zrkadlenie obrazovky na ktorékoľvek zariadenie podporujúce štandard Miracast. Táto funkcionalita bude však s novou aktualizáciou natívne vypnutá, informuje portál Windows Latest.

V momentálnej verzii Windows 10 je zrkadlenie obrazovky skryté v centre akcií pod tlačidlom Pripojiť. Po jeho zvolení sa naskytne pohľad na ponuku všetkých zariadení v blízkosti, s ktorými môžeš dané zariadenie spárovať a následne naň preniesť obraz.

FonTech

 

Funkcionalita je aktuálne dostupná aj v nastaveniach systému, konkrétne v sekcii „Zrkadlenie obrazovky a premietanie do PC“, zatiaľ čo v terajšej verzii operačného systému je zdieľanie obsahu medzi zariadeniami podporujúcimi Miracast bezproblémové, májová aktualizácia (Windows 10 version 2004) túto funkcionalitu natívne deaktivuje.

V sekcii „Zrkadlenie obrazovky a premietanie do PC“ sa následne objaví upozornenie na možnosť pridania bezdôrotového displeja, kde si danú funkcionalitu budeš môcť aktivovať alebo deaktivovať.

Možnosť zrkadliť obrazovku tak musíš nájsť v ponuke voliteľných funkcií a následne nainštalovať. Po inštalácii bude zrkadlenie obrazovky opäť natívne prístupné.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú