Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Americký prezident Joe Biden v stredu oznámil viacero výkonných opatrení v oblasti klimatickej zmeny. TASR správu prevzala z webovej stránky stanice NBC News.

„Kongres nekoná tak, ako by mal,“ povedal Biden v stredu v priestoroch bývalej uhoľnej elektrárne v americkom štáte Massachusetts. „V stávke je doslova zdravie našich obyvateľov a našich komunít. Naša národná bezpečnosť je takisto ohrozená. Naše hospodárstvo je v nebezpečenstve. Preto musíme konať,“ povedal prezident, ktorého vyjadrenia sprostredkovala AFP.

Prezident sa preto chystá využiť svoje výkonné právomoci s cieľom bojovať proti klimatickej kríze. Biden povedal, že jeho vláda tento rok vyčlení 2,3 miliardy dolárov na podporu programu Federálnej agentúry pre riadenie núdzových situácií (FEMA), rozšíri program podpory v oblasti energie pre nízkopríjmové domácnosti a americké ministerstvo, ktoré má na starosti prírodné zdroje, má oznámiť plány na vybudovanie veterných turbín v oblasti Mexického zálivu.

Bidenovi sa nedarí napĺňať svoj plán v boji proti klimatickej zmene, ktorý oznámil na začiatku svojho pôsobenia v úrade, píše NBC News. Vysoké teploty zasiahli aj USA a na 100 miliónov ľudí sa vzťahujú varovania pred horúčavami, pripomína AFP.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú