Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Netflix podporí desiatky nových filmov, seriálov, ale i herných projektov vznikajúcich na Ukrajine, informuje Mezha Media. Streamovacia služba rozvinula novú iniciatívu na pomoc umelcom vo vojnou zasiahnutej krajine. Netflix finančne podporí celkovo 48 nových projektov, ktoré vybral v spolupráci s Ukrajinskou filmovou akadémiou. Každý z nich od streamovacieho giganta dostane grant 15-tisíc dolárov na napísanie scenára.

Umelcom zároveň bude umožnené stretnúť sa v online priestore s viacerými odborníkmi filmového priemyslu, ktorí dajú filmárom a začínajúcim tvorcom cenné umelecké rady.

Do iniciatívy Netflixu sa na Ukrajine zapojilo 717 projektov, z ktorých odborníci nakoniec vybrali tie najzaujímavejšie. Aj napriek finančnej podpore nemožno predpokladať, že by sa v budúcnosti na streamovacej službe objavili všetky z nich. Netflix podporil prvú fázu vzniku, zvyšok už bude na samotných umelcoch a Filmovej akadémii.

Netflix podporuje Ukrajinu od začatia konfliktu

Netflix patrí k rozsiahlej skupine nadnárodných korporácií, ktoré kritizujú Rusko za inváziu na Ukrajinu. Streamovacia služba krátko po začatí vojenského konfliktu oznámila pozastavenie činnosti v krajine.

V rámci solidarity Netflix do ponuky rovnako zaradil niekoľko známych titulov pochádzajúcich z Ukrajiny. Ide napríklad o dokument Winter on Fire alebo o komediálny seriál Sluha národa, v ktorom hlavnú úlohu stvárnil vtedajší herec a súčasný prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú