Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Viac ako dve tretiny zamestnancov v Nemecku, ktorí pre koronakrízu pracujú z domu, chcú v takomto spôsobe výkonu svojho zamestnania pokračovať aj po pandémii. Vyplýva to z najnovšieho prieskumu verejnej mienky inštitútu YouGov, o ktorého výsledkoch v pondelok informovala agentúra DPA.

Podľa tejto sondáže, ktorá prebehla koncom júla na objednávku energetickej firmy EON, sa popularita práce z domu v dôsledku pandémie zvýšila. Až 71 % z respondentov, ktorí pracujú z domu, uviedlo, že by v takomto spôsobe práce chceli pokračovať aj v budúcnosti. Ich počet sa tak zvýšil oproti začiatkom pandémie, respektíve prieskumu z vlaňajšieho mája, keď sa tak vyjadrilo len 58 % opýtaných, pripomína DPA.

Z domu chcú robiť aj tí, ktorí musia do kancelárie

Približne štvrtina opýtaných (26 %) v najnovšom prieskume uviedla, že by rada pracovala z domu stále. Zvyšných 45 % by chcelo mať možnosť pracovať na striedačku z domu a z kancelárie, približuje DPA.

Sondáž pátrala aj po príčinách čoraz väčšej obľúbenosti práce z domu. Najčastejším dôvodom respondentov sa ukázal byť čas, ktorí ušetria, keď nemusia dochádzať do práce. Na tom sa zhodlo až 70 % opýtaných. Ďalšími dôvodmi bola flexibilnejšia pracovná doba (57 % opýtaných), ušetrenie financií za cestovné (52 %) či pozitívny dosah na životné prostredie (43 %).

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú