Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Bezpochyby jedna z najpopulárnejších a najlepších navigácií v posledných mesiacoch riadne napredovala, čo sa týka nových funkcií a vylepšení. Ako informoval portál XDA-developers, Google začal na malej vzorke používateľov testovať pre Google Mapy funkciu, ktorá na mape zobrazuje semafóry.

Ako prvý prišiel s touto informáciou portál DroidLife, ktorý dostal tip od čitateľa spolu so screenshotmi novinky priamo v jeho verzii aplikácie. Ako môžeš vidieť na priložených obrázkoch nižšie, na križovatkách riadených svetelnou signalizáciou sa na mape zobrazuje malý semafór, ktorý ma vodiča upozorniť, že sa blíži k takémuto typu križovatky.

Funkcia je podľa dostupných informácií k dispozícii len veľmi malej vzorke používateľov, konkrétne tieto zábery pochádzajú zo západnej časti mesta Des Moines v Iowe. Signalizácia semafórov na mape sa používateľovi zobrazuje vo verzii 10.44.3.

Zdá sa teda, že nová služba je vo veľmi rannom štádiu vývoja. Google zatiaľ nepriniesol žiadne bližšie informácie, ako bude noinka fungovať a kde všade ju chce podporovať. V budúcnosti sa pokojne môžeme dočkať aj toho, že navigácia bude už dopredu hlásiť, kedy bude na križovatke zelená.

Zdroj: XDA-developers, DroidLife

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú