Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Najnovšie technológie chce mať okamžite 8 % ľudí, naopak využívať svoje zariadenia čo najdlhšie, plánuje každý piaty. Vyplýva to z celosvetového prieskumu technologickej spoločnosti 3M. Celosvetovo najväčšia skupina, až 35 % opýtaných, pritom nepotrebuje mať technologické novinky okamžite a zadováži si ich až vtedy, keď ich bude pre svoj život potrebovať.

Celosvetovo si 61 % ľudí vo svojom každodennom živote viac cení technológie ako vedu. V strednej Európe je to ale naopak, až 59 % pripisuje väčšiu hodnotu vede ako technológiám.

Ľudia pritom síce vítajú nové technológie a vedecké poznatky, ale majú z nich tiež obavy, a to najmä v otázkach klonovania, geneticky modifikovaných potravín, zmien v génoch a robotických technológií na pracovisku. Napríklad 64 % ľudí celosvetovo by si radšej vybralo bežné ako autonómne auto, 74 % by zase uprednostnilo ako asistenta druhého človeka pred robotom.

Reprezentatívny prieskum pod názvom State of Science Index zrealizovala spoločnosť 3M v 14 krajinách – Brazília, Čína, India, Japonsko, Južná Afrika, Južná Kórea, Kanada, Mexiko, Nemecko, Poľsko, Singapur, Spojené štáty americké, Španielsko a Veľká Británia. Prieskumu sa zúčastnilo 14 025 respondentov v období júl až september 2018.

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú