Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Aj keď je mnohým vozidlo Cybertruck na smiech a je terčom mnohých žartoch, tak Elon Musk môže byť nadmieru spokojní. Predobjednávky dosahujú astronomické čísla, pričom najväčší záujem je práve o drahšie verzie vozidla. Aj preto spoločnosť zrejme pristúpila k úpravám časovej osi, ktorá ukazuje dostupnosť modelov na trhu – píše Electrek.

41 % predobjenávok je na model s pohonom všetkých štyroch kolies a s celkovo tromi motormi. Verzia s dvomi motormi a pohonom všetkých kolies má 42 % podiel na objednávkach a najmenej má, paradoxne, varianta s jedným motorom a pohonom zadnej nápravy, ktorá je zároveň aj najlacnejšia. Pôvodné plány boli také, že najprv sa začne predávať najlacnejší variant a do roka by sa zákazníci mali dočkať najdrahšieho modelu. Plány sa však menia.

Tesla informuje o tom, že poradie sa vymenilo a ako prvý model príde na trh ten najdrahší (69 990 dolárov) a o až o rok na to sa začne predávať najlacnejšia verzia (39 900 dolárov).

Akcionári Tesly si tak môžu mädliť ruky. Ide o podobnú situáciu ako s Modelom 3, ktorý sa taktiež začal predávať v najdrahšej konfigurácií a až postupom času pribudli lacnejšie varianty. 

Zdroj: Electrek

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú