Čínsky technologický gigant Huawei oficiálne vypustil beta verziu vlastného operačného systému Harmony OS vo verzii 2.0. Ako upozornil portál XDA-developers, softvér je zatiaľ dostupný iba pre vývojárov a len na vybrané modely smartfónov.

Developerská beta je dostupná pre všetkých vývojárov, ktorí sa zaregistrujú cez oficiálnu vývojársku stránku spoločnosti Huawei. Ako informuje AndroidAuthority, zatiaľ sa však môžu do testovania zapojiť iba vývojári z domáceho čínskeho trhu.

Možnosť vyskúšať si novú beta verziu systému Harmony OS majú iba majitelia zariadení Mate 30 a Mate 30 Pro, P40 a P40 Pro, alebo majitelia zariadenia MatePad Pro. Samotný Huawei nám zatiaľ neposkytol žiaden náhľad do Harmony OS 2.0, no na internet sa už dostalo zopár videí od zainteresovaných vývojárov.

Prostredie sa náramne podobá na nadstavbu EMUI 11 a video vyššie tiež odhaľuje možnosti multitaskingu, ako aj dizajn niektorých ikon. Huawei hlási, že ekosystém Harmony OS už testuje viac ako 10 000 vývojárov, no toto číslo sa zrejme rapídne zvýši, keď sa možnosti testovania dostanú aj mimo domáci trh.

Zdroj: XDA-developers, AndroidAuthority

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú