Vo vlnách internetu treba byť extrémne obozretný. Dôverčivosť niektorých ľudí však nepozná hraníc a bez toho, aby si veci overovali, bez rozmýšľania klikajú a zadávajú svoje údaje podvodníkom, napríklad vo facebookových súťažiach. Slovenská sporiteľňa varovala svojich klientov na ďalšiu podvodnú súťaž, ktorá v ich mene koluje na Facebooku.

Falošná súťaž prebieha na facebookovom profile Slovenská sporiteľňa2021, ktorý sa vydáva za oficiálne stránky banky. Práve horný index s číslom 2021 pri názve stránky by mal v zákazníkoch banky vzbudiť podozrenie a nedôveru, no na základe komentárov pod príspevkom je vidieť, že mnoho z nich falošnej súťaži naletelo.

Samotné pravidlá súťaže sú pritom neškodné, podvodníci sľubujú finančnú odmenu formou poukážky v hodnote 5000 € až 200 náhodným výhercom. Všetko, čo je potrebné pre výhru urobiť, je napísať do komentáru svoje meno.

Podvodníci ďalej informujú, že výherca bude kontaktovaný formou správy. Až v tomto momente začína pre zákazníkov banky hroziť riziko, podvodníci sa totiž môžu pokúšať od ľudí vylákať ich bankové údaje či údaje od kreditnej karty. V hre sú dokonca aj citlivé osobné údaje, o ktoré môžeš prísť.

Slovenská sporiteľňa na svojom profile zdôrazňuje, že sa jedná o podvod a ak sa niektorí z ich zákazníkov stali obeťou, ihneď by mali kontaktovať infolinku banky.

Zdroj: Facebook Slovenská Sporiteľňa

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú