Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Mexické úrady zadržali vo štvrtok Floriana Tudora považovaného za bosa rumunskej mafie, obvineného z rozsiahleho podvodu so získavaním údajov z kreditných kariet. S odvolaním sa na správy tamojších médií i vyjadrenia úradov o tom v piatok informovali agentúry DPA a AFP.

Tudora zadržali v karibskom letovisku Cancún. V Rumunsku, ktoré žiada o jeho vydanie, je tento muž obvinený z „organizovaného zločinu, ako aj vydierania a pokusu o vraždu s priťažujúcimi okolnosťami,“ informoval úrad mexického generálneho prokurátora.

Podľa mexických médií je Tudor považovaný za šéfa rumunskej zločineckej skupiny, ktorá falšovala kreditné karty. Tento gang je obvinený z toho, že v priebehu jediného dňa v roku 2017 odcudzil v prepočte vyše 6,1 milióna eur, uviedol mexický denník Milenio s odvolaním sa na nemenované zdroje oboznámené s prípadom.

K zatknutiu Tudora došlo podľa mexickej generálnej prokuratúry na základe žiadosti rumunských úradov, ktoré požadujú jeho vydanie. Tudor je podľa miestnych médií známy aj pod prezývkou El tiburón (žralok), pričom je považovaný za vodcu zločineckej skupiny, ktorá v mexických letoviskách umiestňovala na bankomaty zariadenia schopné vďaka špeciálnemu softvéru kopírovať údaje z platobných kariet. Rumunské úrady vydali na Tudora zatykač v marci. V Mexiku voči nemu nijaké obvinenia vznesené neboli, úrady však preverujú jeho finančné pomery.

Zdroj: TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú