Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Mobilný kongres MWC v Barcelone priláka každoročne veľkú pozornosť fanúšikov mobilných technológií. Tento rok sa však podľa vyhlásenia samotnej organizácie GSMA, ktorá za podujatím stojí, veľtrh oficiálne ruší. Dôvodom je hrozba čínskeho koronavírusu, informuje XDA Developers.

Tohtoročný mobilný kongres MWC 2020, ktorý sa mal uskutočniť o necelé dva týždne tradične v Barcelone, sa oficiálne ruší. Podľa vyhlásenia hosťujúcej organizácie GSMA je dôvodom zrušenia podujatia hrozba koronavírusu, ktorá prinútila množstvo technologických spoločností vrátane LG, Sony, TCL, ZTE či Vivo od účasti odstúpiť. Firmy poukazovali najmä na potenciálne zdravotné riziko pre tisíce zamestnancov a účastníkov, ktorí by na veľtrh zavítali.

Tejto konferencie sa však každoročne zúčastňujú tisíce ľudí z celého sveta, a príprava na ňu stojí technologické spoločnosti často nemalé peniaze. Zrušenie MWC 2020 je tak veľkou ranou pre mobilné odvetvie, pretože na podujatí sa očakávali veľké novinky od značiek ako Huawei, LG, Motorola, OPPO, Realme, Sony, Xiaomi a mnohých ďalších.

Tie však budú chcieť svoje produkty pravdepodobne čím skôr ukázať, a preto sa môžeme v najbližšom období tešiť na množstvo noviniek zo sveta mobilných technológií.

Zdroj: XDA Developers, GSMA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú