Elon Musk urobil v utorok večer ďalší dôležitý krok v úplnej premene Twitteru na X. Najnovšia zmena pozostáva s označenia @Twitter, ktoré už na Muskovej mikroblogovacej sieti nenájdeš. Namiesto toho sa používateľom zobrazuje @x, uvádza Mashable.

Rebranding Twitteru pokračuje

K tomuto kroku musel Musk prevziať označenie @x, ktoré mu nepatrilo. Pôvodným majiteľom je Hwang vystupujúci pod prezývkou Gen X, ktorý sa na platforme zaregistroval pred viac ako 16 rokmi.

Prekvapením ostáva, že Hwang nedostal za odovzdanie @x ani cent a spoločnosť X mu ho jednoducho zobrala. V rozhovore pre Mashable prezradil, že dlho čakal na komunikáciu zo strany vtedajšieho Twitteru. Ako sám priznal o X nikdy predtým nepočul.

„Dostal som e-mail, v ktorom bolo v podstate povedané, že mi ho berú,“ povedal Hwang pre Mashable v e-mailovej komunikácii. E-mail nakoniec prišiel zo všeobecnej e-mailovej adresy support@twitter.com a nie od konkrétneho zamestnanca spoločnosti.

X to vyriešilo po svojom

Na druhej strane, Muskova spoločnosť má právo vziať si akékoľvek používateľské meno. Okrem problémov s ochrannými známkami používatelia nemajú práva na konkrétne @ podľa podmienok poskytovania služieb. Avšak so správami, že Twitter zvažoval spustenie novej služby, mysleli si, že ponuka príde aj zo strany Twitteru. Nedočkali sa.

Podľa Hwanga spoločnosť, ktorá bola predtým známa ako Twitter, ponúkla „alternatívny nástroj s históriou účtu @x, aby jeho pôvodný účet, doplnený o príspevky a sledovateľov, mohol stále žiť. To je všetko a žiadna peňažná odmena sa nedostavila.

Po zmene mena je jeho nové označenie zarážajúce: @x12345678998765. Hwang ale tvrdí, že mu bola ponúknutá aj nová značka podľa vlastného výberu, zatiaľ si ale nevybral.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú