Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

 

Webový prehliadač Firefox čoskoro príde o jednu z pomerne často využívaných funkcií. Tlačidlo Backspace už viac nebude fungovať na návrat späť na predchádzajúcu stránku, informoval portál Ghacks.

Dôvod tejto zmeny je veľmi prostý. Používateľom sa totiž až príliš často stávalo, že po stačení tlačidla Backspace sa nechcene vrátili na predchádzajúcu kartu a pritom chceli napríklad iba odstrániť nejaký text z formulára na webe, ktorý však nemali zakliknutý.

Skratka na návrat k predchádzajúcej stránke sa po novom presúva na tlačidlá Alt + Ľavá šípka. Používatelia, ktorí budú chcieť aj naďalej využívať Backspace, môžu zmeniť hodnotu premennej browser.backspace_action v nastaveniach prehliadača na 0. Do nastavení sa používateľ dostane tak, že do URL adresy v prehliadači zadá príkaz about:config.

Firefox pre Linux už Backspace pre návrat nevyužíva dlhšiu dobu a rovnako je na tom napríklad aj prehliadač Chrome, ktorý k podobnej zmene pristúpil už pri verzii Chrome 52. Ako informuje portál PhoneMantra, do Firefoxu pre Windows a MacOS sa táto zmena dostane vo verzii Firefox 86, ktorá príde v priebehu tohto roka.

Zdroj: Ghacks, PhoneMantra

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú