Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Hoci Microsoft oficiálne ukončil podporu pre Windows 10 Mobile už pred takmer 2 rokmi, tvorcovia najnovšieho veľkofilmu zo sveta marveloviek ho nechcú nechať odísť. Práve smartfón s týmto zabudnutým operačným systémom sa teraz objavil v novom filme Black Widow, ktorý si odbil svoju premiéru len pred niekoľkými dňami, informuje Windows Central.

Nový film zo sveta Marvelu, v ktorom si hlavnú rolu zahrala známa Scarlett Johansson, mohli fanúšikovia sledovať počas jeho premiéry na u nás zatiaľ nedostupnom streame Disney+, kde debutoval len 8. júla. Marvelovské univerzum sa týmto filmom rozlúčilo s obľúbenou špiónkou, no zrejme (ne)úmyselne dalo posledné zbohom aj starému mobilnému operačnému systému.

Windows 10 Mobile sa tak naposledy objavil pred zrakmi ľudí práve v novom filme Black Widow, kde ho používala Scarlett. S Nokiou Lumia sa snažila presvedčiť prenasledovateľov, aby si mysleli, že ju našli, no smartfón následne hodila do vody. Zrejme rovnako, ako kedysi Microsoft „zhodil“ mobilný Windows 10, keď na jeseň 2019 oficiálne zrušil jeho podporu.

Je preto veľkým prekvapením, že v modernom filme diváci zahliadnu zariadenie s operačným systémom, ktorý je už roky nepodporovaný. V takýchto filmoch totiž zväčša vídame zaplatené produkty rôznych spoločností.

Je však vysoko nepravdepodobné, že by si Microsoft a Nokia zaplatili v Black Widow za zobrazenie zariadenia, na ktoré si dnes už spomenie len málokto. Jedným z možných vysvetlení je aj to, že niektorí tvorcovia filmu sú stále skalnými fanúšikmi mobilného Windowsu, ktorý týmto spôsobom pripomenuli celému svetu.

Zdroj: Windows Central, @thomasthomaslai/Twitter

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú