Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Samsung vytvoril v spolupráci s českým rapperom Dorianom a slovenskou speváčkou Emmou Drobnou netradičný videoklip. Natočil sa počas jedného dňa a nákladnú techniku na natáčanie nahradil smartfón Samsung Galaxy S21 Ultra 5G.

Pôvodne mal videoklip k singlu Feeling vzniknúť na Ibize, predlžujúce sa pandemické obmedzenia ale nakoniec donútili tvorivý tím tento nápad prehodnotiť. „Súčasná situácia kladie pred umelcov mnoho prekážok, ale výzvy môžu priniesť aj nové a nevšedné nápady. A tak sme sa namiesto drahej produkcie na ostrove v Stredomorí rozhodli ukázať, že skvelé veci môžu vzniknúť aj vo vysočanskom štúdiu s dobrým smartfónom v ruke,“ vysvetľuje myšlienku klipu jeho autor Boris Holečko.

Videoklip vznikol za jediný deň. Nákladnú techniku ​​nahradil Galaxy S21 Ultra 5G, najnovší zástupca vrcholného radu smartfónov Samsung. Tím sa napríklad vďaka kompaktnosti a vybaveniu smartfónu obišiel aj bez ostriča (focus puller) a kamerového asistenta (1AC) a napriek tomu je výsledok na profesionálnej úrovni.

Pri samotnom natáčaní filmári využili všetok kamerový potenciál, ktorý S21 Ultra 5G ponúka. Video natočili v rozlíšení 4K a rýchlosťou 60 fps, detaily točili teleobjektívom s rozlíšením 10 MPix a na širšie zábery zase využili širokouhlý objektív s enormným rozlíšením senzora 108 MPix alebo 12 MPix ultraširokouhlý objektív. Nesmierne užitočným sa ukázal Pro Video mód, ktorý umožňuje presnú kontrolu nad všetkým nastavením kamery. Pri natáčaní tak mali filmári dokonalú expozíciu, rýchlosť uzávierky aj vyváženie bielej.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú