Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Aj napriek celkovému poklesu predaja automobilov v Nemecku, sa podiel predaných elektrických vozidiel a hybridov výrazne navýšil – píše Electrek. Rovnako ako aj v iných krajinách, aj tu boli hlavným dôvodom dotácie.

Január zaznamenal v Nemecku prepad celkových registrácii o 7,3 %, čo je však bežný jav takmer kdekoľvek na svete. Zaujímavý je však nárast elektromobilov, ktorý predstavuje 61 %, pričom hybridy a plug-in hybridy narástli až o 307 %. V pozadí toho všetkého sú štátne dotácie, ktoré pomohli rozvinúť tento druh vozidiel aj v iných krajinách, kde sa rôzne úľavy uplatňovali.

KBA

Napriek tomu predstavujú elektrické vozidlá len 3 % (7 492) na celom trhu, pričom hybridy pridávajú ďalších 3,5 % (8 639). Benzínové motory predstavujú 51,5 % a dieselové 32,6 %. Celkovo bolo v januári zaregistrovaných približne 246 300 vozidiel. Očakáva sa, že v priebehu roka vzrastie trh s elektrickými vozidlami v celej Európe až o 35 %, čo je podmienené aj novou emisnou normou, ktorá tlačí flotilové emisie na úroveň 95g CO2/km. 

Zdroj: Electrek, KBA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú