Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Počas nedávnej konferencie Ignite oznámil Microsoft veľké zmeny pre jeho Excel, ktorý sa otvára vývojárom a prináša ešte lepšie možnosti práce s dátami, obrazovými súbormi či poľami. Tieto a ďalší rad možností otvára v Exceli nové JavaScript API, vďaka ktorému tak už nebude program limitovaný iba pre prácu s číslami a textom ako doteraz, informuje The Verge.

Nový Excel so spomenutými zmenami bude k dispozícii v skúšobnej verzii dostupný koncom tohto mesiaca. Vývojári tak budú môcť s týmito novinkami vytvárať vlastné dátové typy pre vstupy a výstupy a využijú tiež vlastné funkcie. Okrem vytvárania vlastných doplnkov s vybranými funkciami taktiež bude možné upravovať pomocou JavaScript API stávajúce doplnky.

S týmito komplexnými zmenami v štruktúre programu Microsoft dáva vývojárom viac slobody pri vytváraní a organizovaní vlastných dát a práci s nimi. Vlastné doplnky potom budú môcť vývojári zdieľať aj s ďalšími používateľmi. Zatiaľ však nie je známe, kedy budú novinky dostupné aj pre službu Microsoft 365.

Zdroj: The Verge

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú