Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Spoločnosť Microsoft ponúkne nový softvér, ktorý pomôže lekárom a nemocniciam v čase pandémie nového koronavírusu. Novinka dostala názov Cloud for Healthcare a nemocniciam pomôže plánovať a vykonávať virtuálne zdravotné prehliadky. Podľa zástupcov spoločnosti bude softvér spolupracovať s mnohými existujúcimi aplikáciami a elektronickými zdravotnými záznamami. V praxi by ho mohli začať využívať na jeseň.

Microsoft už spolupracuje s niekoľkými nemocnicami na zavedení technológií do výkonu ich činnosti. V St. Luke’s University Health Network vďaka videohovorom napríklad pozorujú na diaľku zhruba tritisíc pacientov denne. Videohovor využívajú aj na jednotke intenzívnej starostlivosti, kde lekári takto môžu kontrolovať pacientov a pritom značne redukujú spotrebu ochranných pomôcok, ktorých majú nedostatok.

Aj iné technologické firmy pomáhajú zdravotníkom v týchto náročných časoch. Google sa napríklad spojil s Mount Sinai Health System v New Yorku, kde lekári takisto môžu na diaľku komunikovať s pacientmi v izbách. Google plánuje ponúknuť nemocniciam po celej krajine 10-tisíc kamier Nest.

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú