Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Windows 11 čaká nová aktualizácia opravujúca doterajšie problémy a chyby, ku ktorým Microsoft pridal aj staro-novú zmenu. Pôvodnú farbu obrazovky smrti vracia späť a už nebude čierna ako predtým, informuje ArsTechnica.

Nový Windows 11 so sebou priniesol zásadné dizajnové zmeny pre mnohé prvky používateľského prostredia, ktoré sa teraz nesie v štýle Fluent dizajnu. Microsoft však pred mesiacmi potichu zmenil aj ďalší prvok systému, ktorého sa obáva každý používateľ. Známa obrazovka smrti si vtedy prešla zmenou, kvôli ktorej sa jej farba zmenila zo známej modrej na čiernu.

V takejto podobe sa mohla pri páde systému používateľom a testerom Windowsu 11 objavovať od leta tohto roka. Dlhé roky predtým sa však obrazovka smrti spájala s modrou farbou, kvôli čomu vznikol aj známy akronym BSoD (Blue Screen of Death – Modrá obrazovka smrti). Po novom sa táto obrazovka vráti v známej modrej farbe.

Zmenu prinesie aktualizácia Windows 11 s označením 22000.346, ktorá okrem toho opravuje aj problémy s ovládaním audia cez Bluetooth, problémy s renderovaním panela úlohu či menu Štart a fungovaním niektorých 32-bitových appiek. Aktuálne je update vydávaný v testovacej verzii pre členov Insider programu, no o pár týždňov neskôr by sa mal dostať k širokej verejnosti.

Zdroj:  ArsTechnica

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú