Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Spoločnosť Microsoft vybuduje v gréckom hlavnom meste Atény tri dátové centrá, čím poskytne gréckej ekonomike zasiahnutej pandémiou koronavírusu mimoriadne potrebnú investíciu, ktorá môže dosiahnuť až miliardu dolárov (približne 850 miliónov eur). Túto správu oznámili v pondelok americký technologický gigant a grécky premiér Kyriakos Mitsotakis.

V nasledujúcich deviatich mesiacoch budú obe strany pracovať na finálnej dohode, v ktorej by mali byť zahrnuté aj programy odbornej prípravy v oblasti digitálnych zručností pre približne 100-tisíc pracovníkov v štátnej správe a súkromnom sektore, vrátane pedagógov a študentov.

„Táto významná investícia je prejavom našej dôvery v grécku ekonomiku, v grécke obyvateľstvo a grécku vládu,“ uviedol prezident Microsoftu Brad Smith na slávnosti, ktorá sa konala v múzeu Akropoly v starobylej časti Atén. „Nie je to niečo, čo robíme často a nepremyslene,“ dodal.

Grécko sa nedávno dostalo z dlhoročnej finančnej krízy, no ekonomiku krajiny tvrdo zasiahla pandémia ochorenia COVID-19, pričom medziročne v druhom kvartáli poklesla o 15,2 %. Nezamestnanosť sa v júni vyšplhala na 18,3 %, začiatkom roka bola na úrovni 16,4 %.

Spoločnosť Microsoft má v súčasnosti dátové centrá v 26 krajinách vrátane siedmich v Európskej únii. Spoločnosť so sídlom v Redmonde v USA už spolupracuje s gréckou vládou na projekte propagovania starovekej Olympie, rodiska olympijských hier.

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú