Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Microsoft údajne experimentuje s prototypmi nových Xbox ovládačov pre smartfóny a tablety. Ovládač je možné rozdeliť na dve polovice a pripojiť ho k okrajom zariadení, vďaka čomu by mal byť vhodný pre xCloud hranie.

Podľa informácií z portálu The Verge (prostredníctvom Windows Central) má Microsoft v úmysle priniesť v budúcnosti nové ovládače pre Xbox. Aktuálne prototypy je možné rozdeliť na dve polovice a tie následne pripnúť na okraj smartfónu či tabletu. Úmyslom je priniesť rovnaký herný zážitok, aký ponúka napríklad Nintendo Switch. Microsoft už pritom s podobnými dizajnom experimentoval skôr.

Aktuálnu podobu ovládačov si nechal aj patentovať a vytvoril z nich 3D tlačený model. Podľa povahy týchto zariadení by sa dalo predpokladať, že budú určené pre hranie prostredníctvom streamovacej služby xCloud. To že sú dane prototypy patentované a Microsoft s nimi aj experimentuje nutne neznamená, že ich na trhu aj reálne uvidíme. Navyše gigant pracuje na adaptácii dotyku prostredníctvom xCloud, čím umožní vývojárom hier zaviesť lepšie ovládanie pomocou multi-dotyku.

Zdroj: The Verge, Windows Central

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú