Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Portál The Verge priniesol informáciu, že Microsoft dosiahol cieľ, ktorý si stanovil pri predstavení operačného systému Windows 10.

Spoločnosť totižto chcela dosiahnuť 1 miliardu zariadení bežiacich na aktuálnom operačnom systéme do troch rokov od jeho predstavenia. Nakoniec sa jej to podarilo až teraz, respektíve o 2 roky neskôr ako sa pôvodne očakávalo.

„S potešením oznamujeme, že viac ako miliarda ľudí si vybrala systém Windows 10 naprieč 200 krajinami, čoho výsledkom je viac ako miliarda aktívnych zariadení so systémom Windows 10 . Nemôžeme byť viac vďační našim zákazníkom, partnerom a zamestnancom za to, že nám pomohli dostať sa až sem,“ uviedol na blogu Windwosu Yusuf Mehdi, viceprezident spoločnosti Microsoft.

Dôvodom neskoršieho dosiahnutia plánu je prevažne systém Windows Phone, ktorému sa nepodarilo preraziť medzi konkurenčnými systémami ako je Android a iOS. Jedna miliarda aktívnych zariadení tak zahŕňa počítače, notebooky, konzoly Xbox One a zariadenia HoloLens.

Podľa Mehdiho je Windows 10 jediný operačný systém, ktorý bol implementovaný vo viac ako 80 000 modeloch a konfiguráciách rôznych prenosných počítačov od viac ako 1000 výrobcov.

Zdroj: The Verge

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú