Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Starý Windows 7 je už pomaly na odchode do dôchodku a Microsoft mu neposkytne podporu ani ďalšie aktualizácie. Stane sa tak už v budúcom roku, no dovtedy majú používatelia ešte čas prejsť na novší operačný systém. V novom balíku pre Windows 7 prichádzaj aj upozornenie, v ktorom Microsoft zdôrazňuje, že jeho koniec príde už začiatkom roku 2020.

Windows 7 je na scéne od roku 2009, odkedy si prešiel viacerými vylepšeniami, ale aj problémami. Tie musel nakoniec Microsoft opraviť, no onedlho sa podpora tohto systému nadobro skončí a žiadne bezpečnostné balíky viac nedostane. Po 10 rokoch bude Windows 7 SP1 škrtnutý z programu Microsoftu, ktorý jeho používateľom teraz rozosiela nové upozornenie, informuje WCCFTech.

Zobraziť celú galériu (1)
Screenshot/TechCrunch

Po 10 rokoch služby bude 14. januára 2020 poskytnutý posledný bezpečnostný update pre počítače s operačným systémom Windows 7 SP1. Tento update prináša pripomienku o ukončení podpory Windowsu 7.“ – oboznámil Microsoft používateľov.

Kvôli ukončeniu podpory tohto systému spoločnosť všetkým odporúča prejsť na novší Windows 10. Tento posledný operačný systém však Microsoft spočiatku pretláčal medzi používateľov agresívnymi upozorneniami a v niektorých prípadoch aj vynútenými inštaláciami, informoval portál PCMag. Notifikácie o ukončení podpory Windowsu 7 sa budú objavovať od 18. apríla, informuje TechCrunch.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú