Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Fanúšikovia postapokaliptického sci-fi sveta rozhodne poznajú knihy ruského autora, Dmitria Glukhovskeho, ktorý sa teraz stane kreatívnym producentom pri natáčaní jednej z kultových noviel. Po knižnej a počítačovej verzii sa jeho Metro 2033 dočká aj filmového spracovania, na ktorom sa začne pracovať už v budúcom roku. Informácie ako prvý priniesol portál Variety.

Dmitry Glukhovsky vytvoril niekoľko dielov svojho postapokaliptického príbehu, ktorý poznáme ako Metro 2033, Metro 2034 a Metro 2035. Herná adaptácia jeho knihy Metro 2033 vyšla ešte v roku 2010, odkedy sa dočkala viacerých pokračovaní, pričom si získala zástup fanúšikov aj z hernej komunity. Tí sa vrátane zarytých čitateľov jeho diel môžu v roku 2022 tešiť na vôbec prvú premiéru filmu Metro 2033, pričom pri jeho tvorbe bude pomáhať aj samotný Dmitry.

Premiéra filmu je stanovená na 1. január 2022 v Rusku a Gazprom Media plánuje s natáčaním začať už v roku 2020. Zatiaľ však nie je jasné, či sa debutu filmovej podoby tejto kultovej sci-fi novely dočkáme aj v iných krajinách, no rozhodne by to potešilo milióny hráčov a čitateľov po celom svete. Gazprom však plánuje do výroby a produkcie filmu investovať množstvo peňazí, informuje Gamesradar.

Zdroj: Variety, Gamesradar

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú