Spoločnosť Apple vydáva aktualizáciu systému macOS Big Sur, ktorá má zabrániť novej chybe poškodzujúcej niektoré MacBooky po pripojení k USB-C hubom a dokom iných výrobcov, píše The Verge.

Používatelia modelov MacBook Pro vyrobených od roku 2019 a MacBook Air vyrobených od roku 2020 hlásia novú chybu, ktorá spôsobuje doslova „smrť“ ich zariadení po pripojení USB-C hubov či dokov vyrobených výrobcami tretích strán.

Zatiaľ nie je jasné, ako veľmi sú tieto problémy rozšírené, no v prieskume na Reddite nahlásilo chybu 74 z 221 respondentov a Apple sa v súvislosti s týmto problémom už rozhodol vydať aj systémovú aktualizáciu, takže môžeme predpokladať, že nejde o malú skupinu zariadení, čo potvrdzujú aj interné správy spoločnosti, informoval MacRumors.

Zobraziť celú galériu (1)
Správa Apple k aktualizácii macOS Big Sur 11.2.2 / Zdroj: Screenshot / Apple

Aktualizácia macOS Big Sur 11.2.2 je podľa dostupných informácií zatiaľ prístupná len dotknutým modelom, pričom Apple neuvádza opravu žiadnej ďalšej chyby.

Pripomeňme, že posledná aktualizácia 11.2.1 bola vydaná opäť ako oprava problému, kvôli ktorému nedokázali niektorí používatelia nabiť svoje MacBooky, ak sa ich batéria vybila na 0 %. Apple tiež bojuje s malvérom, ktorý napáda počítače Mac s novým procesorom Apple Silicon.

Zdroj: The Verge, MacRumors

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú