Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Šéf Facebooku Mark Zuckerberg v pondelok odmietol „špekuláciu“, že má dohodu s americkým prezidentom Donaldom Trumpom, podľa ktorej môže prezident zdieľať akýkoľvek príspevok či názor.

Zuckerberg to uviedol v rozhovore zverejnenom na webovej stránke Axios, na ktorý sa odvolala tlačová agentúra AFP. „Ujasnime si to: Neexistuje medzi nami žiadna dohoda,“ povedal Zuckerberg a dodal, že toto obvinenie je „skutočne smiešne“. Podľa neho sa s Trumpom z času na čas rozpráva tak, ako s predchádzajúcim prezidentom Barackom Obamom a inými svetovými lídrami.

Zuckerberg tiež potvrdil, že prijal pozvanie na súkromnú večeru s Trumpom v Bielom dome, keďže „je to prezident Spojených štátov“. Facebook je v poslednom čase pod tlakom zo strany reklamných partnerov z dôvodu svojho prístupu k nenávistným a dezinformačným príspevkom, vrátane tých od Trumpa.

Táto sociálna sieť je známa tým, že sa dlhodobo dištancuje od filtrovania politických prejavov, ktoré uvádzajú nepresnosti. V júni však Facebook stiahol reklamu z Trumpovej kampane, ktorá obsahovala symbol používaný v nacistickom Nemecku. Viaceré svetové značky začali Facebook bojkotovať tak, že zastavili alebo výrazne obmedzili svoju reklamu na tejto sociálnej sieti.

Zdroj: TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú