Nový iOS 15 so sebou nepriniesol kompletne všetky nové funkcie, ktoré Apple sľuboval ešte počas konferencie WWDC 2021. Podobne ako vlani, aj tentokrát si s niektorými novinkami v systéme dal Apple načas, no konečne ich po dlhom čakaní sprístupnil pre všetkých. iOS 15.1 prináša novú funkciu pre nahrávanie ProRes videí, ako aj sľubovaný SharePlay a opravy kritických chýb.

Aktualizácia bola včera podvečer vydaná pre iPhony, iPady, no update dostali aj hodinky Apple Watch a počítače spoločnosti, pre ktoré je najnovšie dostupný macOS 12 Monterey. V prípade iOS 15.1 má update veľkosť zhruba 1,4 GB v závislosti od zariadenia, preto je vhodné inštalovať ho prostredníctvom Wi-Fi.

Okrem spomenutých noviniek Apple priniesol vo vybraných krajinách aj možnosť pridať očkovací certifikát na COVID-19 do Peňaženky. Na Slovensku funkcia nie je zatiaľ podporovaná. Vylepšenia sa v novom update dočkala aj kamera iPhonov 13 Pro, ktoré teraz môžu vypnúť automatické prepínanie do makro režimu pri fotení zblízka.

Zároveň však Apple opravil aj viacero problémov v aplikácii Fotky, Počasie, Peňaženka a systémové chyby pri prehrávaní audia, vyhľadávaní Wi-Fi a stave batérie na iPhonoch 12. V prípade iPadu došlo na opravu podobných problémov a sprístupnenie vyššie spomenutých noviniek. Hodinky Apple Watch dostávajú s watchOS 8.1 vylepšenú detekciu pádu a opravu zobrazovania času.

Zdroj: Vlastný

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú