Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Najnovšie hlásenia používateľov na fórach Microsoftu naznačujú problém po inštalácii májovej aktualizácie systému Windows 10. Microsoft Remote Desktop ukazuje čiernu obrazovku.

O aktuálnom probléme po aktualizácii na najnovšiu verziu systému Windows 10 informoval portál Windows Latest. Má sa jednať o chybu, ktorá pri spustení programu Microsoft Remote Desktop pre prácu na vzdialenom počítači vyhodí čiernu obrazovku. Táto chyba sa však nedeje na všetkých počítačoch, ale prevažne na menšej skupine starších modelov.

Chybu začalo hlásiť viacero používateľov na fórach Microsoftu, rovnako ako aj v systéme Feedback Hub. Jedná sa prevažne o staršie počítače, na ktorých je nainštalovaný systém Windows 10 a majú staršie grafické procesory a ovládače ako napríklad Intel G41.

Gigant už o chybe vie a pred májovou aktualizáciou údajne nemal dostatok verifikovaných dát. Teraz však už pracuje na oprave, vďaka ktorej sa pri detekcii problémového ovládača starších kariet dynamicky prepne softvérový vykresľovač implementovaný v Microsoft Remote Desktop.

Zdroj: Windows Latest

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú