Nedávno predstavila Tesla novú funkciu Smart Summon, vďaka ktorej si vieš privolať svoje auto z parkoviska či z iného miesta nablízku. Hoci automobilka upozorňuje, že je to stále len beta a majitelia sú za auto stále zodpovední (rovnako pri Autopilote), na internete sa objavuje viac a viac videí, kde ľudia riskujú svoje zdravie a životy pri testovaní tejto novej funkcie – píše Futurism.

Portál Elecktrek navyše zozbieral zo sociálnych sietí viacero videí, kde nezodpovední majitelia testujú funkciu Smart Summon. V prvom videu môže vidieť, ako neuveriteľne hlúpym spôsobom testujú, či vozidlo zareaguje na prechádzajúceho chodca. Kým v prvom prípade nebol žiadny problém, no hneď pri druhom pokuse auto takmer prešlo cez nohy jednému z aktérov.

Podobne hlúpo pôsobí aj druhá situácia, kedy si majiteľ privolal auto z jedného parkoviska na druhé, pričom sa medzi nimi nachádzala cesta. Všetko vyzeralo byť v pohode do momentu, než Tesla mala prejsť cez cestu. Nebyť pohotovej reakcie vodiča prichádzajúceho SUV, mohlo dôjsť k nehode.

A aj napriek tomu, že automobilka žiada majiteľov, aby podobné kúsky so svojimi vozidlami nerobili, viacerí vodiči už hlásia zničené nárazníky a blatníky. Za hlúposť sa jednoducho platí.

Zdroj: Futurism, Elecktrek

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú