Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Apple minulý týždeň vypustil menšiu aktualizáciu iOS vo verzii 13.6.1 a youtubový kanál iAppleBytes sa pozrel na to, ako sa zmenil výkon a výdrž batérie pri niektorých populárnych modeloch iPhonov. Majitelia iPhonu 11 sa však zrejme nepotešia, keďže výdrž batérie po poslednej aktualizácii šla na tomto konkrétnom modeli značne dole.

Aj napriek tomu, že iPhone 11 má aktuálne spolu s iPhonom Xr najdlhšiu výdrž na jedno nabitie spomedzi všetkých testovaných modelov, už niekoľko posledných aktualizácií výdrž v prípade „jedenástky“ neustále klesala.

Ako informoval portál iPhoneHacks, test výdrže batérie bol prevádzaný cez aplikáciu Geekbench a iPhone 11 v ňom dosiahol skóre 3406 bodov s časom 5 hodín a 42 minút. Pri verzii iOS 13.6 bolo skóre 3705 bodov. Jeho výdrž však už od verzie 13.4.1 neustále klesala a vtedy dosiahol iPhone 11 skóre 4057 bodov.

Ostatné testované modely, medzi ktorými sú iPhone SE a SE 2020, iPhone 6S, iPhone 7, iPhone 8 a tiež iPhone Xe, sú na tom kolísavo. Niektorým sa výdrž na jedno nabitie oproti predchádzajúcej verzii zvýšila, iným rovnako klesla, no nie až tak rapídne, ako je tomu pri iPhone 11.

Zdroj: YouTube, iPhoneHacks

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú