Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Linka 0800 221 234 o víruse Covid-19, ktorú prevádzkovalo Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI), končí. Informovala o tom PR špecialistka NCZI Diana Dúhová. Dôvodmi sú pokles hovorov, rušenie epidemiologických opatrení a ukončenie núdzového stavu.

Ukončenie prevádzky linky je naplánované na 14. júna o polnoci. Služby call centra NCZI na linke 02/ 3235 3030, ktoré pokrýva celú agendu NCZI, sa však rozšíria o poskytovanie všeobecno-organizačných informácií ohľadom Covid-19. Služba začne fungovať 15. júna od 00:00 hod, a to v nonstop prevádzke.

Infolinku 0800 221 234 spustilo NCZI v čase vzniku pandémie Covid-19 ako operatívnu reakciu na vzniknutú situáciu. Na jej prevádzke sa podieľali pracovníci call centra NCZI, s ktorými dobrovoľne spolupracovalo v čase najväčšej krízy približne 200 študentov lekárskej fakulty, informácie podávali aj v anglickom jazyku.

Národné centrum zdravotníckych informácií je štátna príspevková organizácia, ktorej zriaďovateľom je Ministerstvo zdravotníctva SR. NCZI je subjekt zodpovedný za realizáciu informatizácie a elektronizácie zdravotníctva v Slovenskej republike.

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú