Ikonický multimediálny prehrávač Winamp, ktorý pôvodne vznikol ešte v roku 1997, hlási veľký návrat v novej remastrovanej verzii. Oficiálny web dostal nový redizajn, logo a možnosť prihlásiť sa do beta testovania pripravovanej aplikácie, informuje XDA-Developers. Tvorcovia prehrávača tak po rokoch odmlčania pripravujú jeho prepracovanú verziu.

Winamp si od roku 1997 získal pomerne veľkú používateľskú základňu, i keď sa čaro aplikácie neskôr vytratilo a do zabudnutia upadla po príchode streamovacích služieb. Aplikácia bola vo vývoji prakticky až do roku 2013, kedy bola naposledy oficiálne vydaná verzia v5.666.3516. Neskôr však na internet unikla aj nedokončená verzia v5.8, ktorá je zatiaľ poslednou dostupnou verziou pre používateľov.

Snímka obrazovky/Winamp

Tvorcovia pritom prisľúbili aj ďalšie updaty, no tých sme sa od tej doby nedočkali. Nedávno sa však začali veci meniť a Winamp ohlásil veľký reštart, ktorý príde v podobe novej remastrovanej verzie prehrávača a nebude sa jednať len o obyčajný update. Teda aspoň tak to tvrdí nový web, ktorý sľubuje Winamp novej generácie.

Detailnejšie informácie o remastrovanej verzii prehrávača zatiaľ nie sú známe, no používatelia sa môžu prihlásiť do beta testu, aby si nový Winamp vyskúšali medzi prvými. K tomu musia vyplniť formulár, po ktorom si budú musieť počkať na dostupnosť bety.

Zdroj: Winamp, XDA-Developers

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú