Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Biometrické overovanie používateľa pomocou odtlačkov prstov v smartfónoch poznáme už nejaký ten čas. Postupom rokov sa senzory zlepšovali, no stále sa využívajú iba pri OLED displejoch. Teraz sa však rozšíria aj do LCD obrazoviek. Masovú výrobu snímačov odtlačkov prstov pre LCD displeje potvrdil generálny manažér Redmi. Čoskoro sa tak môže tento prvok dostať do prvých smartfónov, informuje Gizchina.

Spoločnosť zverejnila aj prvé video s neznámym smartfónom, ktoré demonštruje fungovanie vstavaného snímača odtlačkov prstov v LCD paneli. Podľa informácií generálneho riaditeľa sa Redmi podarilo vytvoriť ultratenký film, ktorý je schopný prepúšťať cez displej infračervené žiarenie zo senzora. Vďaka tomu bude snímač schopný zaznamenať odtlačok prsta používateľa a autorizovať ho pri odomykaní smartfónu, informuje FoneArena.

Redmi ale zatiaľ neinformovalo o vlastnostiach tejto technológie ako je presnosť pri snímaní odtlačkov a zatiaľ nie je známe, ktorý model spoločnosti by mohol prísť s touto novinkou na trh ako prvý. Špekuluje sa však, že by sa mohlo jednať o Redmi 9A alebo Redmi 9. Na takejto technológií pritom pracujú aj spoločnosti BOE a AUO Optronics.

Zdroj: Gizchina, FoneArena

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú