Nový prieskum spoločnosti Baird Equity Research na vzorke 1000 hráčov z USA, ukázal, koľko z nich si tento rok plánuje kúpiť novú generáciu konzol. Takmer polovica z opýtaných však s nákupom počká do budúceho roka, informoval portál SamaGame.

Podľa výsledkov prieskumu viac ako jedna tretina opýtaných zvažuje nákup novej generácie konzol ešte tento rok. Zaujímavosťou je, že Sony aj Microsoft si záujemcov rozdelili v pomere jedna k jednej.

18 % opýtaných totiž plánuje tento rok nákup PS5, zatiaľ čo Xbox Series X si chce kúpiť 13 % opýtaných. Microsoft však popri Series X začne predávať ešte menej výkonnú konzolu Series S, ktorej nákup zvažuje tento rok 5 % opýtaných, čo spolu so Series X prináša výsledných 18 %.

Až 41 % opýtaných však počká s nákupom až do budúceho roka a 10 % hráčov si tento rok kúpi starú generáciu konzol od Sony alebo Microsoftu a 12 % zvažuje nákup Switchu od Nintenda. Výsledky prieskumu vyzerajú veľmi pozitívne najmä pre spoločnosť Microsoft, ktorá by sa v predajoch mohla vyrovnať Sony.

Skutočný pohľad na úspech jednej či druhej konzoly ale prinesú až reálne výsledky z predajov, nové Xboxy pôdu do predaja už 10. novembra, PlayStation 5 od Sony o dva dni neskôr, 12. novembra, píše Dexerto.

Zdroj: SamaGame, Dexerto 

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú