Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Všetky ambulancie v Banskobystrickom kraji budú mať možnosť zadarmo objednávať pacientov na vyšetrenie. Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) zakúpil elektronický objednávací systém, za ktorého licenciu bude platiť mesačne 1 900 eur.

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa BBSK Marcela Glevická, elektronické objednávanie prístupné cez webové rozhranie je bezplatné pre lekárov aj pacientov. V systéme objednávania si lekári nastavia, ktoré hodiny budú k dispozícii pre objednaných pacientov, ktoré pre urgentných pacientov, vedia si tiež určiť koľko dní vopred sa pacient môže objednať.

Zobraziť celú galériu (2)
FOTO TASR - Dušan Hein

Objednávanie pacientov je možné cez stránku www.objednatvysetrenie.sk. Stačí, ak majú mobilný telefón, počítač alebo tablet s prístupom na internet a ušetria si čakanie na časenku, prípadne telefonáty do ambulancie.

„Neraz dostávam listy od občanov, ktorí sa ozývajú, lebo sa nevedia v kraji objednať k špecialistovi, a opisujú mi, ako hodiny čakajú na termín. Kraj sa preto rozhodol investovať do objednávacie elektronického systému, ktorý bude zadarmo tak pre lekárov ako pre pacientov, aby sme umožnili každej ambulancii zaviesť objednávací systém,“ povedal predseda BBSK Ján Lunter s tým, že systém je dostupný pre všetkých viac ako 2 500 ambulancií v kraji.

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú