Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Spoločnosť Philips pred pár dňami oznámila, že končí so softvérovou podporou prvej generácie Hue Bridgu, ktorý slúži na ovládanie svetiel inteligentného ekosystému Hue. Systém tak nebude možné ovládať zvonka siete a ďalej už nebude dostávať aktualizácie, informuje portál Engadget.

S touto nešťastnou správou prišla spoločnosť Philips na svojom Twitteri, kde oznámila, že od apríla už nebude dostávať prvá generácia Hue Bridge žiadne nové aktualizácie a už ďalej nebudú dostupné online služby na ovládanie žiaroviek v domácnosti.

Ovládanie pomocou domácej WiFi siete však bude možné aj naďalej. V prípade, že by chceli majitelia prvej generácie využívať všetky online služby, musia si jednoducho  kúpiť  novú generáciu.

Prvá generácia slúžila dlhých 7,5 rokov od roku 2012. Philips však všetkých rozhorčených používateľov ekosystému Hue ubezpečil, že aktuálne nevyvíja ďalšiu generáciu, a tak neplánuje v blízkej budúcnosti nahradiť Hue Bridge 2, píše Cnet.

Zdá sa teda, že životnosť inteligentných osvetlení nespočíva iba v tom, ako dlho vydrží žiarovka po hardvérovej stránke, ale aj v tom, kedy sa spoločnosť vyrábajúca tieto doplnky rozhodne stopnúť softvérovú podporu.

Zdroj: Engadget, Cnet

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú