Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Japonský konglomerát SoftBank, ktorý je najväčším investorom do technologických firiem na svete, sa chystá vložiť desiatky miliónov libier do britského start-upu Peak. V Manchesteri sídliaci start-up sa venuje umelej inteligencii pomáhajúcej pri manažovaní podnikov. K jeho klientom patrí napríklad spoločnosť PepsiCo. Informuje o tom portál news.sky.com.

Zdroje podľa portálu uviedli, že investičný fond konglomerátu Softbank Vision Fund II by mal do britského start-upu investovať približne 50 miliónov libier výmenou za získanie „významného“ podielu vo firme.

Peak založili v roku 2014, pričom firma tvrdí, že jej nástroje umelej inteligencie pomáhajú zákazníkom dosiahnuť „prelomové“ výsledky redukciou zásob a nákladov v dodávateľských reťazcoch a tiež zlepšením efektívnosti výdavkov na reklamu. „Stáva sa nemožným riadiť podnik bez umelej inteligencie, keďže moderná firma je zložitá a pôsobí v neustále sa meniacom svete,“ vyjadril sa nedávno Richard Potter, spoluzakladateľ a generálny riaditeľ start-upu Peak.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú