Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Už o pár dní sa začnú očakávané letné olympijské hry 2020. Vlaňajšie označenie hier je dôsledkom pandémie koronavírusu, kvôli ktorej bola olympiáda vlani presunutá. Japonská verejnoprávna televízia však zábery z olympiády prinesie nie v 4K, ale rovno v 4-násobne vyššej 8K kvalite, a to priamo cez satelit, informuje Parabola.cz.

Živé prenosy z množstva disciplín budú môcť sledovať aj diváci na Slovensku, kde bude letné olympijské hry vysielať RTVS so vstupmi priamo z Tokia, kde si postaví malé televízne štúdio. Domáci diváci sa však dočkajú prenosu, aký sa len tak nevidí. Hoci sme boli v uplynulých rokoch aj u nás zvyknutí na čoraz rozšírenejšie vysielanie v 4K kvalite, Japonci zašli ešte ďalej.

Tamojšia verejnoprávna televízia NHK BS8K totižto bude vysielať letnú olympiádu v Tokiu cez satelit rovno v 8K rozlíšení. Vysielať v tak vysokej kvalite plánuje televízia každý deň. V 8K diváci uvidia napríklad úvodný ceremoniál a vybrané športové disciplíny.

Denne by mala byť v 8K vysielaná aspoň jedna športová disciplína. V rovnaký deň však začne v Japonsku vysielať aj kanál NHK BS4K, ktorý prinesie prenos z olympiády v 4K kvalite.

V našich končinách pritom budeme môcť sledovať olympijské hry v Tokiu taktiež v 4K rozlíšení, v ktorom bude vysielať Eurosport 4K, informoval Český rozhlas. Na tomto kanáli tak diváci nájdu prenos vo vysokej kvalite aj s HDR obrazom. Eurosport 4K nájdeme v ponuke Antiku, Telekomu či DIGI TV.

Zdroj: Parabola.cz, Český rozhlas

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú