Ministerstvo zdravotníctva SR podáva trestné oznámenie na neznámeho páchateľa pre verejné obstarávania. Ich predmetom bolo poskytovanie podporných služieb pre zabezpečenie prevádzky informačných systémov Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI).

Ako informovala hovorkyňa rezortu Zuzana Eliášová, existuje dôvodné podozrenie, že s podkladmi vypracovanými pre účely vyhlásenej verejnej súťaže mohlo byť manipulované osobami z externého prostredia, reprezentujúcimi obchodnú spoločnosť pôsobiacu v IT biznise, a to v súčinnosti so zamestnancami NCZI.

Ministerstvo sa preto rozhodlo neodkladne postupovať v zmysle Trestného poriadku a oznámiť orgánom činným v trestnom konaní skutočnosti nasvedčujúce tomu, že bol spáchaný trestný čin.

Pre Ministerstvo zdravotníctva SR je prvoradá transparentnosť a efektívne využívanie verejných prostriedkov. Práve z toho dôvodu sa rozhodlo konať principiálne a podáva trestné oznámenie,“ uviedla Eliášová.

Ako doplnila, v prípade, že sa v budúcnosti podobné otázniky objavia aj pri iných verejných obstarávaniach, ministerstvo uplatní rovnako razantný prístup. Predmetné verejné obstarávanie je už Národným centrom zdravotníckych informácií zrušené.

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú