Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Používatelia iPhonov zo zámoria upozornili na bizarnú situáciu v aplikácii Počasie, ktorá odmieta zobrazovať konkrétnu teplotu 69° F. Toto číslo, ktoré je neraz terčom uštipačných vtipov so sexuálnym podtónom, nie je v iPhonoch zobrazené ako reálna teplota okolia, hoci iné aplikácie ho bez problémov hlásia. Na vtipnú situáciu upozornil portál The Verge.

Zatiaľ nie je jasné, či sa jedná len o bug v aplikácii počasia, alebo o úmysel „hanblivého“ Apple, ktorý zrejme nemá rád takéto žartíky. Teplota vo Fahrenheitoch sa predvolene zobrazuje len používateľom v USA, Libérii a Myanmarsku, ktoré ako jediné krajiny sveta stále nevyužívajú metrický systém jednotiek.

Pri predpovedi počasia v iPhonoch so systémom iOS 14.6 sa im však prekvapivo nezobrazí teplota 69° F. Tento „problém“ je však viditeľný len priamo v aplikácií počasia, netýka sa widgetu na domovskej obrazovke ani zdrojového webu Weather.com, odkiaľ Apple čerpá predpoveď. V aplikácii sa však teplota 69° F nezobrazí ani v predpovedi, ani ako aktuálna teplota prostredia.

Mnohí si preto mysleli, že ide o interné rozhodnutie Apple, ktorý sa týmto chcel vyhnúť nevhodným narážkam. Prečo však túto teplotu zobrazovalo počasie doteraz? Jedným z možných vysvetlení tejto bizarnej situácie je, že nejde o úmyselné vyradenie čísla „69“ z predpovede počasia, ale o výsledok zaokrúhľovania. Počasie v iPhonoch zdá sa premieňa teplotu v stupňoch Celsia na teplotu v stupňoch Fahrenheita pre používateľov v spomenutých regiónoch.

Zatiaľ čo 20 °C je po premene 68 °F, 21 °C už činí 69,8 °F, a to sa môže zaokrúhliť na 70 °F. Podobné zaokrúhľovanie má aplikácia počasia robiť aj v prípade iných teplôt. Je preto zrejmé, že chýbajúca teplota 69 °F je len výsledkom náhody. Aplikácia počasia ju totiž korektne zobrazovala v starších verziách systému iOS aj v novom iOS 15. Zrejme tak ide len o nedostatok aktuálnej verzie iOS 14.6.

Zdroj: The Verge

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú