Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Minulý rok Google ohlásil, že všetky smartfóny počnúc Androidom 7 budú môcť byť použité pre dvojstupňovú autentifikáciu pri prihlásení sa do Google aplikácií. Najnovšie tak môžu používatelia urobiť už aj za pomoci iPhonu.

Väčšina používateľov dnes pozná a používa dvojstupňové overenie pri prihlasovaní do účtov alebo aplikácií. Najbežnejšia forma takéhoto prihlásenia je okrem zadania hesla aj zadanie kódu z SMS správy. To sa však dnes nepovažuje za úplne najbezpečnejšiu formu overenia. Pre jedno z najbezpečnejších overení sa odporúča použitie fyzických bezpečnostných kľúčov, ktoré je možné pripojiť k telefónu alebo počítaču pri prihlasovaní.

Najnovšie riešenie pri prihlásení sa do Google účtu alebo aplikácií ako je Gmail či Disk, však umožňuje aj overenie za pomoci hardvéru, akým je telefón. Doposiaľ to bolo možné len pomocou Android zariadení s verziou systému vyššou ako 7.0.

Portál 9to5Google však priniesol informáciu, že po aktualizácii aplikácie Google Smart Lock pre iOS je to aktuálne možné aj cez iPhony. Google pre toto riešenie používa hardvérový kľúč iPhonov s názvom Secure-Enclave, ktorý napríklad ukladá aj informácie z Touch ID, Face ID a ďalších kryptografických údajov.

Zdroj: 9to5Google

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú