Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Apple predstavil prvé 5G smartfóny ešte v októbri tohto roka, no kvôli oneskoreniu vo výrobe sa na trh dostali o niekoľko týždňov neskôr. Ani to im nezabránilo v tom, aby sa stali medzi konzumentmi nesmierne úspešné. Podľa výsledkov prieskumu spoločnosti Counterpoint Research si prvé miesto medzi najpredávanejšími 5G smartfónmi sveta získal za krátky čas práve nový iPhone 12, informuje MacRumors.

Prieskum sa uskutočnil na medzinárodných trhoch ešte v októbri tohto roka, kedy bol nový iPhone 12 na trhu len veľmi krátko. Na Slovensko sa spolu s ďalšou trojicou nových iPhonov 12 dostal až v novembri. Napriek tomu sa iPhone 12 stal najpredávanejším 5G smartfónom sveta a hneď za ním si druhé miesto uchmatol iPhone 12 Pro. Dvojica Apple smartfónov tak v tomto prieskume prekonala aj skôr predstavené 5G modely.

Zobraziť celú galériu (1)
Counterpoint Research

V priebehu pár týždňov sa tak pôvodne dominujúci Samsung Galaxy Note 20 Ultra s podporou 5G prepadol z prvej priečky až na 3. miesto. Konkrétne čísla z predajov ale spoločnosť Counterpoint Research v prieskume nezverejnila. Predaju iPhonu 12 však pomohla aj jeho dostupnosť na 140 svetových trhoch, vďaka čomu si získal značnú priazeň mnohých zákazníkov.

Zdroj: MacRumors, Counterpoint Research

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú