Portál AnandTech vykonal testovanie najnovšieho čipu A13 Bionic, ktorý sa nachádza v iPhone 11 a iPhone 11 Pro. Výsledky príjemne prekvapia.

Testovaný bol ako výpočtový, tak aj grafický výkon nového procesora, ktorého architektúra patrí medzi špičku už niekoľko rokov. Čo sa týka rýchlosti, tak v porovnaní s minuloročným A12 Bionic je až o 20 % rýchlejší, čo korešponduje aj s vyhlásením spoločnosti pri predstavovaní nových vlajkových lodí. Aby sa však takýto výkon mohol dosiahnuť, spotreba čipu sa zvýšila až o 1 W, čo je v prípade mobilného čipu relatívne dosť. S vylepšenou architektúrou je však stále o 30 % úspornejší, než prechádzajúci procesor. 

Vysoký výkon nového procesoru potvrdzuje aj testovanie v benchmarku Geekbench 5

Oveľa zaujímavejší je však grafický výkon, kde sa výsledky líšili o 50 – 60 % v prospech najnovších iPhonov. Testovanie prebiehalo v rámci recenzie, konkrétne v benchmarku GFXBench. V celkovom výkone tak spoločnosť Apple potvrdila svoju silnú pozíciu v oblasti mobilných čipov a už dávno neplatí tvrdenie, že iPhone je oproti zariadeniam s Androidom výrazne pozadu. 

Zdroj: AnandTech

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú