Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Množstvo webov nebolo v utorok k dispozícii po rozsiahlom výpadku cloudových služieb spoločnosti Fastly. Patria medzi ne aj weby s vysokou návštevnosťou, ako sú napríklad New York Times, CNN, Twitch, Reddit a domovská stránka vlády Spojeného kráľovstva.

Spoločnosť Fastly so sídlom v San Franciscu informovala o probléme tesne pred 12.00 h SELČ. V opakovaných aktualizáciách na svojej webovej stránke uviedla, že „pokračuje vo vyšetrovaní problému“.

Užívateľom, ktorí sa pokúšali o prístup na web spravodajskej televízie CNN.com, sa zobrazila správa: „Chyba Fastly: neznáma doména: cnn.com. “Snahy o otvorenie webovej stránky novín Financial Times priniesli podobný výsledok, rovnako ako v prípade novín New York Times či vlády Spojeného kráľovstva.

Stránka gov.uk hlásila chybu a nedostupnosť služby „Error 503 Service Unavailable“ spolu s oznamom „Varnish cache server“, čo je technológia, na ktorej je Fastly postavená. Detektor, ktorý sleduje výpadky internetu hlásil, že v sieti Fastly môže dôjsť k rozsiahlemu výpadku, ktorý môže mať vplyv na služby.

Zdroj: TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú