Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Webový prehliadač Internet Explorer obsahuje závažnú bezpečnostnú chybu, vďaka ktorej môžu hackeri pomerne jednoducho napadnúť počítač používateľa. Celý problém spočíva v zlom narábaní prehliadača s pamäťou, píše Engadget.

Spoločnosť Microsoft túto chybu registruje a vo svojich vyjadreniach tvrdí, že ňou trpia verzie prehliadača Internet Explorer 9, 10 a 11, ktoré môžu byť súčasťou všetkých aktívne podporovaných verzií Windowsu a tiež aj Windowsu 7, ktorého podpora skončila iba nedávno.

Ako píše NYKdaily, celá chyba spočíva v zlom narábaní prehliadača s pamäťou, prípadný útočník môže totiž na diaľku spustiť škodlivý skript. Obeť dokáže útočník nalákať na kliknutie na tento škodlivý odkaz skrz vyhľadávacie enginy či odkaz v mailovej schránke. Podobný problém pribižne pred týždňom riešila aj spoločnosť Mozilla s ich prehliadačom Firefox.

Zatiaľ čo chyba vo Firefoxe bola takmer ihneď opravená, Microsoft plánuje opravnú aktualizáciu vydať najskôr až 11. februára spolu s pravidelnou bezpečnostnou aktualizáciou prehliadača. Doteraz Microsoft registroval len zopár útokov spojených s novoobjavenou chybou.

Zdroj: Engadget, NYKdaily

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú