Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Viceprezident spoločnosti Intel, Jason Grebe, na nedávnej konferencii Citi Global Tech priznal, že spoločnosť Intel aktuálne zaostáva za AMD, pretože stratila niektoré kľúčové podiely na trhu s procesormi, informuje WCCFtech.

Jason na konferencii priznal, že Intel musel upustiť od svoju snahu udržať si prvenstvo na niektorých trhoch, a to najmä na poli mobilných zariadení a na poli komerčných desktopových počítačov. Spoločnosť Intel jednoducho začala v posledných mesiacoch na AMD strácať, čo sa týka podielu na tomto trhu.

Aj keď toto vyjadrenie neznamená, že AMD má teraz lepšie procesory ako Intel, znamená to však, že AMD momentálne predáva viac procesorov pre bežných používateľov ako Intel. Procesory od AMD vždy ponúkali lepší pomer cena/výkon, no od série Ryzen 3000 sa to začalo drasticky lámať práve v prospech AMD, informuje TechRadar.

Jason však na konferencii oznámil, že Intel sa nemieni len tak vzdať a máme očakávať veľké kroky z ich strany, ktoré by mali priniesť výkonnejšie a cenovo dostupnejšie procesory, aké dokáže ponúknuť konkurencia. Prvými takýmito procesormi by mali byť čipy zo série Intel Cascade Lake, ktoré uvidíme už v októbri.

Zdroj: WCCFtech, TechRadar

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú